8.10.08

Partida de FOW, a les Jornades de Rol de Reus 2008

Informe de batalla:
Escenari: Free for all
Localització: Front Oriental
Llibre: Osfront
Punts: 1500





La partida d'aquest dissabte pasat, celebrada dins de les jornades de Rol de Reus, ha estat entre una grenadier alemanya i una tankovy russa. Aquesta última amb una companyia de dos SU-122, una de 5 T-70, 9 T-34/76 (dos actualitzats a T-34/57) mes el de comandament amb l'heroina Mariya, una companyia de Motostrelvovy amb divuit plaquetes i una petita companyia de sappers. Tropes Conscript Fearless en tots els casos.

L'alemany tenia tres canons antitanc rusos del 76.2 capturats, quatre tancs (dos Panzer IVH i dos Panzer IIIN), una unitat de reconeixement amb dos Sdfkz 222, i dos platoons d'infanteria (un complert i l'altre mes reduït). I la seva situació a la taula era mes complicada, amb un terreny mes obert, amb només dues línies de bosc a cada banda i una maresma en el centre, esta última que no minvava en res el camp de visió. Per contra el rus contava amb un turó i dos quadrants amb granges aïllades (dos edificis petits amb plantacions i murs). La partida es un free for all amb regles de mobile battle.

El bàndol rus ha disposat les seves unitats de esquerra a dreta de la següent manera: la unitat de Motostrelvovy a terreny obert flanquejat per el turó; la companyia de T-70 a continuació, en plantacions i concealed; la companyia de T-34 amb el HQ i la Maria ocupen la part central de la taula, en plantacions i concealed; a continuació, vigilant un dels objectius y amagats en o a prop de les dues cases mes a la dreta, el petit grup de sappers amb el support dels dos SU-122. L'alemany ha desplegat les unitats de infantaria a ambdós boscos, protegint els objectius, els Sdfkz 222 a l'esquerra, els canons al centre i els Panzer a la dreta. L'alemany ha pogut fer el moviment de recon previst pel reglament, avançant els Sdfkz 222.

Al rus li ha correspost el primer moviment, movent al doble l'infantaria dels Motostrelvovy i els T-70 en direcció al bosc per quedar fora de qualsevol angle de tir i de línia de visió, els T-34 amb la Maria han mogut pel centre, en direcció als canons, i al costat dret l'immobilitat ha estat total. Només quatre T-34 han quedat a menys de 40 dels canons i han pogut disparar amb les metralladores, amb deu impactes, sense support ni dels T-70 ni dels SU-122. A partir d'aquí les coses s'han torçat pels rusos i a la Mariya li ha lluït el pel.

De deu impactes, l'alemany aconsegueix salvar-ni dos i el rus no aconsegueix cap dels sisos per garantir la destrucció de almenys una de les peces. Després l'intercanvi de trets ha estat desigual i favorable al alemany, han impactes a 2+ i 3+ a ROF sencer dels canons i els Panzer. La companyia de T-34 queda reduïda a la mínima expressió, i encara que aconsegueix passar moral i remuntar dos de les tripulacions Bailed, esta reduïda a només tres vehicles i cap de ells es un dels importants T-34/57, que amb antitanc 11 son els que realment poden fer mal a llarga distancia als Panzer. La destrucció de un únic canó no compensa, i al segon torn alemany la resta de T-34 estan destruïts o Bailed, i la Maria conta com a baixa mortal. Sense comandament ni tan sols es pot tirar per moral i la companyia queda destruïda sobre la taula.

D'aquí el pes dels combats es desplaça cap a la esquerra, on els Motostrelkovys i els T-70 han creuat el bosc deixant enrere un T-70 Bogged, que es resistirà a remuntar durant tota la partida. Els Panzer destrueixen un altre T-70, i la companyia Motostrelkovy realitza l'assalt contra el platoon alemany reforçat amb el HQ. Un foc defensiu bastant encertat, unes males tirades de salvació i un contraatac deixen a l'unitat russa bastant malparada, encara que guanya l'assalt i conquereix l'objectiu. La victorià es frega amb els dits, però s'escapa en el torn alemany, que aconsegueix passar el test de motivació i el de sole survivor. El moviment dels Panzer cap a l'objectiu i un foc de metralladora encertat deixen a la companyia russa per davall de la meitat de la seva força i a mes una de les baixes es el comandament. Sense poder tirar moral, la companyia desapareix sencera.

La resta de la partida es una persecució dels Panzer cap als T-70 supervivents, entretant els SU-122 intentaven creuar la taula per fer algun miracle. Amb la destrucció dels T-70 i sense HQ per fer tirada de moral de batallo per la pèrdua de mes de la meitat de la força, la partida acaba amb la victorià alemanya amb un 6 a 1.Per el bàndol rus la actuació ha estat desencertada, amb unes tropes de baixa qualitat contra les quals era casi impossible fallar els trets (a 2+), una actuació descoordinada de les companyies que ha permès al alemany centrar-se en les companyies russes una darrera l'altra i unes males tirades de salvacions per part del rus que ho han rematat. Amb tot, la victorià russa ha estat ben prop amb l'assalt de la infantaria contra l'objectiu de la dreta alemanya i al que només una baixa casual del comandament ha eliminat tota l'unitat.


J.A. Fuentes
Observador de Camp
Fowtarna 2008

12 comentaris:

FOWTARNA ha dit...

Novament el soviètic pilla catxo, Stalin està que trina, una gran crònica, felicitats al autor,

salut

stug ha dit...

Molt bo el comentari de la pàrtida ma sembla reviure la partida , la veritat es que vaig tindre molta sort que el rus no treies casi cap FIRE POWER i falles moltes salvasions de infanteria. i les tropes German salvesin finses i tot el "sol survivor". Tambe l´aparacio dels Panzers a defendre l´objectiu i ametrallar tot lo quedava de l´infanteria rusa provocant la seva aniquilacio, molt bona partida demostrant que el grand nombre de tropes ruses no son per força decisives.
feclicitats per les fotos i el comentari.

stug ha dit...

Hola , aquests cap de setmana tenim tots partida de lliga a BCN , espero que tornem tots amb molts punts i la victoria a la butxaca i mes croniques per explicar .

Aglarel ha dit...

Molt interessant la partida i molt bones les fotos, felicitats!!!
Tinc un dubte i un aclariment de regles.
L´aclariment de regles es que el següent comentari no es correcte:
"Sense comandament ni tan sols es pot tirar per moral i la companyia queda destruïda sobre la taula." i aquest: "...a la companyia russa per davall de la meitat de la seva força i a mes una de les baixes es el comandament. Sense poder tirar moral, la companyia desapareix sencera." tampoc ho es.
Una unitat, malgrat no tenir comandament pot tirar per moral veure pag 77 Manual en anglés.

El dubte es sobre el foc que fan en el primer torn quatre T-34 amb MGs.
Si es un FFA i en una taula amb mides normals, els T-34 surten a 30cm, +15cm de moviment (si no, no podrien disparar, "Hens & Chicks" rule) els posa a 45cm del seu costat i a 45cm de la línia màxima de desplegament de l'alemany. A aquesta distancia nomes podrien disparar amb el canó, no pas amb les MGs.

Salut i endavant!!

FOWTARNA ha dit...

Bones, sobre lo primer que comentes de la moral d'una unitat (en aquesy cas al ser sovietics es tracta de una compnyia, sino seria un platoon), tens raó, haurem de revisar el manual. Vam seguir el mateix procediment que un test de moral de companyia (batalló en el cas dels rusos) i no és correcte.

En quant els T-34 crec recordar que van disparar sempre amb els canons. Els T-70 si van fer servir las seves amtetralladores, però els T-34 no, deu haver un error.

salut,

FOWTARNA ha dit...

Aclariment: crec que els T-34 van moure 15 i disparar els canons, va ser al seguent torn quan van tornar a moure, i els que van poguer, van disparar les ametralladores, crec que ara està clar.

Fins ara,

jose ha dit...

Els T-34 van moure 30 cm al primer torn i van disparar amb metralladora els que van quedar a menys de 40 cm, que van ser quatre. Em recordo perque van ser deu impactes i el Firepower era 6, almenys un o dos es podrien haber tret.

Va ser al segon torn quan es va disparar amb els canons i nomes van destruir un dels canons.

Apuntat lo del commandament del platoon. Pero aixo son aquestes partides, per anar traien els errors.

Atentament.

FOWTARNA ha dit...

Iep, si, el José té raó. Van moure 30, i van disparar..., mal fet, no podien fer-ho, segons la regla: "Gallina i pollets".

Veig masses irregularitats... jejejeje, haurem de declarar la partida nula, llàstima per el alemany... ,que hi farem... jajaja.

Tot plegat ens serveixi per apendre.

salut

stug ha dit...

Hola,els T-34 van moure el pirmer torn 30cm i no poden disparar el canò pero si les Mg(axins ho entenc jo)van fer uns 11 impactes jo vaig salvar 3 ,5+ pero com els paks tenen gun-shield el rus no va treure cap fire-power que eran a 6.Al segon torn no mes es va moure la maria que no perd rof i va disparar el reste de T-34 a rof senser de canò i lo que podia de
Mg, va fer una baixa als paks,al torn de disparo german va destruir o fer "bailed out" a tots els T-34i no quedavar cap tank operatiu.
bueno seguirem millorant les proximes partides.

FOWTARNA ha dit...

Stug, es cert que va anar així, però els T34, no podien disparar ni canons ni ametraladores havent mogut 30, la regla: "Gallina i pollets" dels sovietics diu: que no poden disparar, independentment del arma que sigui.

fins ara,

FOWTARNA ha dit...

Afegir encara, que jo també em pensava que podia fer servir les ametralladores, però avuí revisant el manual, només diu: no poden disparar si mouen més de 15, simplement. No diu: ametralladores si, canons no, només: que no poden disparar.

Potser algún expert en soviètics ens ho pot confirmar... però segons el manual, s`enten així.

fins ara,

stug ha dit...

Hola, quina vida mes dura la del carrista rus,Deu meu que dificil fer maniobres.