14.5.14

Republicans de Minairons

Fa uns dos mesos i escaig vaig acabar de pintar els primers republicans de Minairons Miniatures, ara m'he decidit a fer una mica d'article per comentar una mica el procés i esquema de colors que utilitzat. El que primer he de dir és que he gaudit molt pintant aquestes minis, amb uns volums molt agraïts i amb una varietat de postures i una uniformització molt interessant. M'estic referint a la caixa de soldats republicans de 20mm de Minairons, la primera de la sèrie de figures de guerra civil d'aquesta marca en metall blanc.

Uniformes:
He utilitzat bàsicament l'esquema de colors proposats per el fabricant però amb algunes variacions, com a color base per els que porten mono el 888 gris oliva amb una llum del mateix color amb una mica de blanc, i una mica del mateix color base enfosquit amb 50% de negre i diluït per les ombres. Per els que porten guerrera he aplicat com a base el color uniforme anglès 921 amb llum del mateix color amb una mica de blanc, els pantalons d'aquests els he fet amb 892 Oliva-groc, per les ombres el mateix sistema que l'altre però amb aquest color.

Armes i accessoris:
Trinxes i cartutxeres amb 818 red leather, una mica més claret en els punts més visibles i enfosquit amb marró 984 en les parts més fosques, però molt poc. Per les cantimplores he fet servir gris neutral 992 amb una mica de gun metal 863 (25%) per donar-li un efecte un xic metàl·lic.
El casc model “Trubia” igual que les cantimplores però canviant la proporció a l' inversa, aplicant una mica d'ombra al tomb que fa el casc.
Per el casc Adrià he utilitzat el verd alemany fosc: 979, enfosquit amb rentat de tinta del mateix color, llums amb 979 amb blanc, i després he aplicat una mica de pinzell sec amb color terra: 983 per intentar donar-li un toc de desgast i trencar una mica el verd de la base.
Per les botes: base 984 “flat brown” amb llums a pinzell sec amb red leather 818.
Per els fusells i armes el típic “beige brown”: 875, aclarit amb un xic de blanc per les parts més visibles.

Acabaments:
Els he repassat i perfilat tots amb tinta negra de vallejo: “Black Shade 201”, o bé fent una mica de barreja amb aquesta tinta i i la mateixa pintura base tot plegat diluït sempre amb un 40% aproximadament d'aigua.

L'acabament de les bases està feta amb terra marró de Vallejo: 26.219 amb una llum de color terra més clar. La vegetació combina “flock” de herba seca de GF9 i herbes verdes de la casa “MiniNatur”.

Magí
Fowtarna 2014