27.11.13

Wings of War: 2a Guerra Mundial











En aquest article fem una petita ressenya a uns dels jocs en miniatures d'avions més populars, concretament a la sèrie de la Segona Guerra Mundial anomenada Wings of War. És tracta d'un vell article del 2010 que em volgut recuperar del passat, així doncs, descansem una mica la vista del taulell de FOW i ens relaxem mirant el cel ;)

Partida d'iniciació: Wings of War.
Un bon dia ens vam disposar a provar el joc, o millor dit: el Set Bàsic, que ve amb tot el necessari per començar a fer combats aeris: fitxes de danys, marcadors varis i quatre avions, dos aliats (un spitfire i un grumman) i dos de l'eix (un zero i un messersch) cada un amb el seu propi mall de cartes de maniobra.
El avions estan molt ben fets, el nivell de detall i pintat és força bo. Compte però amb les hèlix, son delicades, i s'ha d'anar amb cura quan es treuen dels seus suports de la caixa.
Nosaltres vam preparar una batalla aèria d'iniciació ja que som completament novells en el joc, tot i conèixer de far temps l'existència de fa uns quants anys, del seu preses-sor i reconegut “Wings of War” de la 1a Guerra Mundial, del qual mai ens havíem atrevit a provar.


Com que disposàvem de tres avions més, apart del de la caixa del joc, doncs vam plantejar un enfrontament clàssic entre dos Meshersmit BF109 contra dos Spitfires, amb un terreny de 90 x 90. Vam utilitzar les regles bàsiques i algunes d'avançades, i les d'altitud. 

La experiència va ser molt satisfactòria, tot i que ens vam limitar bàsicament a perseguir-nos, sense fer masses maniobres complicades fruit de la nostra inexperiència. Ens va costar bastant apuntar i disparar, només quatre o cinc vegades ens vam trobar en el punt de mira i vam poder fer foc, tot i que la primera rafega del Spitfire de Vybral va ser molt afortunada i va trencar el motor del Messer de Baltasar, que a punt va estar de caure pocs torns després al rebre una segona ràfega. 

La veritat és que el joc és francament entretingut i àgil, el sistema de plantejar les maniobres et fa estar concentrat en la partida, ja que un cop en fas una has de plantejar la maniobra que vindrà després de la següent, és fàcil doncs oblidar-te de la maniobra plantejada en el torn anterior.

La sensació d'intentar preveure el moviment de l'altre és molt interessant, probablement un dels grans punts a favor d'aquest joc. El reglament també permet introduir missions d'atac a terra i dona també unes indicacions per preparar campanyes. En definitiva un joc per gaudir d'una estona agradable, amb moltes possibilitats, de mecànica molt senzilla, i amb molt d'atractiu visual.





Fins aviat, salut i sisos,

Magí
Fowtarna 2013

3.11.13

I Torneig FOW Ciutat de Reus

Data: 14 de Desembre 1013.
Hora: A partir de les 10h. Fins les 20h.
Lloc: Local Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus
Carrer Eduard Toda 12